Персийски тутманик

Някои го наричат персийки тутманик, други солен кекс, трети друго...
Аз си избирам да е персийски. Така го знам, ми харесва...
Но вие ако искате го наричайте кекс със сирене, кекс за закуска и т.н.
Истината е, пенкато и да бъде наричан, на вкус е много вкусен. Пък за събота и неделя идеален.
Какво е необходимо 🤔
4 яйца
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. кисело мляко
1ч.л. сода бикарбонат
2 ч.ч. брашно
100-150 гр.сирене
По желание може да добавите шарена сол или друга подправка, която ви допада.
Бъркат се по изборния по-горе ред, като содата предварително е угасена в млякото. 
Сместта се сипва в тава покрита с хартия за печене и се пече в предварително загрята на 200 °фурна. Моята тава е с приблизителни размери 25/25 см. 
Да ви е сладко! 

Коментари