Айше султан кебап

Трябва да е султан кебап, но...
Сега да разкажа...
Ние сме една група майки, чиито деца са в една група в детската градина. И си имаме обща група-чат.
Наскоро в тази група една от майките -Айшето се похвали, че мъжа й готви. Прати снимки, а после сподели, че е очарована. Султан кебап било, вече често щяла да го приготвя, уникално вкусно било и т.н. 
Сподели и рецептата, но устно и набързо...
От цялата работа запомних основаното и начина на приготвяне.
Сега за първа снимка (за да добиете представа) оставям снимка на приятелка, защото прецених, че нейната най-става за корица.
Тоест аз имах пилешко месо, гъби, червен пипер, готварска сметана...
Купих и от тези готови палачинки...
Знаех, че нямам всички продукти, но не ми се мислише какво ми липсва и за това не потърсих и в интернет точната рецепта. Можеше докато търся и да се откажа или да се впечатля от друго. 
Но за да няма критики, че това не е точната рецепта, моя кебап ще се казва Айше султан. 
Така де...ако мъжа ти ти готви, ти какво ще си освен султанка... Кралица? 
Но на това име титлата султан повече подхожда. 
Необходими продукти:
650 гр нарязано пилешко филе;
500 гр. Гъби 
2 червени пипера;
1 настърган морков;
200 гр сметна за готвене;
6 броя палачинки (аз имах 4 броя и ми остана от плънката).
Сос бешамел, в който сложих и един жълтък.
Подправки по ваш вкус. Аз сложих индийско орехче и черен пипер. 
Разбира се, и сол на вкус 

Начин на приготвяне: 
Нарязаното пилешко запържвам в тигана и когато е почти готово добавям сметаната. Овкусявам. Оставям да къкри още малко със сметаната, така че да попие и да не остава много течна.
После в отделен тиган задушавам зеленчуците и овкусявам. Ако пуснат вода много, оцеждам и прибавям към готовото пилешко месо.  Аз прибавих и моцарела нарязана на кубчета, но това си е мой каприз. Слагам от плънката във всяка палачинка и сгъвам от 4-ъе страни. Със сгънатата страна надолу ги редя в тавичка и заливам със сос бешамел. Като се има  предвид, че всичко е готово, трябва да се запече самия сос и ястието е готово. Много е удобно и за сервиране на гости, защото си става на порции и една палачинка с плънка е идеална и като количество. 
Единственото не харесах снимките,които съм направила, но съвсем скоро ще кача други. Опитах се да някаква ориенталска обстановка като поднасям ястието в къщи, но снимките не  пресъздадоха това.За сега това...Но ще компенсирам.
И понеже рецитата я пиша два дена, разбрах и какво съм пропуснала да сложа: лук и тиквичка. 


Коментари

Публикуване на коментар