Малко импровизирах... И не знаех как да го нарека това. Но щом сосовете са китайски, продуктите до някъде и те са китайски, значи пиле по китайски.
Условието е, да изкупите от Лидл всички китайски подправки,сосове и продукти, когато имат азиатска седмица.
И после започвате да мислите какво да сготвите. Аз се сетих, че това лято като гостувах в Холандия ядох някакво пилешко с нудели и т.н.
И не стига,че хората ме посрещнали и гощавали, сега почнах и да ги тормозя за рецепти... Ами виновни са. Вкусно било, запомнила съм го.
Та, праща ми Нешка рецепта. Едвам разчитам, въпреки че тази беше писана на български. Обикновено ми праща на холандски рецепти, а аз се възмущавах. Е, показа ми, че понякога бих го предпочела.
Трябва ни само:
Пилешко около 700 гр
Зеленчуци (ползвай замразени)един пакет
Нудели (оризови/стъклени/ прозрачни все тая) 1 пакет, които се запарват с 400 мл вода
Царевично брашно
Соев сос
Сос терияки
Сладко кисел сос
Сол на вкус
Олио за пържене
Разбира се ако имате някои китайски гъби, няма да са излишни. Аз нямах 🙃
Първо овкусяваме нарязаното на малко парчета пилешко месо със соев и терияки сос. След около 30 минути го овалвам в царевично брашно и разбърквам. По рецепта трябваше да имам уок тиган, но уви в Лидъл тази седмица нямаше 😂 Та загрявам доста олио в по-дълбок тиган и сипвам пилешкото месо. Пържа докато стане златисто. Махам го с решетъчна лъжица и в същото олио слагам зеленчуците. През това време запарвам нуделите за 5 минути.
Когато поомекнат зеленчуците добавям отново пилешкото. Изкуших се данпиръся още малко с царевично брашно. Добавям сладко киселия сос и нуделите. Разбърквам и гася котлона. Бъркам още малко и ако е необходимо добавям сол.
Готово е! Вкусно е! Много вкусно!
И задължително се яде придружено с чаша бяло вино!
Но не знам дали вашето вино ще е толкова хубаво като моето. Домашно, от приятелка. Мъжа й го прави и няма аналог.
Но вие може да компенсирате с добра компания.
Да ви е сладко ❤️
Коментари
Публикуване на коментар