Започвам рецептата с уговорката, че трябва да имате преса за орехчета. А, ако нямате и четете рецептата, това означава само едно- скоро ще имате преса! Хубаво е да имате. Напомнят ми моето детство тези орехчета, гъбки, фунийки...
Дори ще приложа линк към страницата от където аз си купувам:
Винаги пресите са придружени с рецепти.
На фона на последните ми няколко сладкиша, тези орехчета не са нито режимни, нито диетични, нито здравословни...
Но! Като ги приготвяте, ще отслабнете поне 1 кг. Не е трудна рецепта и няма вариант да не се получи, но си е играчка.
Рецептата в за около 80 орехчета. Това са си 160 черупки.
Продукти за тестото:
250 гр масло или маргарин
1/2 ч.ч. захар
2 яйца
4 ч.ч. брашно (добавям контролирано, а не наведнъж)
Омесва се меко тесто, което трябва да престои около 1 час в хладилника.
После се правят малко топчета (5-6 гр) и се слагат в гнездата на предварителни загрятата преса. Пекат се около 3 минути и от двете страни.
Точно тези орехчета ги правих с два вида крем. Шоколадов и млечен кокосов.
За шоколадовия крем ползвах:
100 гр Филаделфия Милка
1 с.л. течен щоколад
Смлени ядки
Смлени ирезки от орехчетата
За другия крем:
1 ч.ч мляко
2 с.л. захар
1 с.л. брашно
Всичко това на котлона и бъркам докато се сгъсти.
100 гр.масло разбивам с 5 с.л. пудра захар. Когато млечния крем изстине го смесваме . Добавих кокосови стърготини и малко ирезки от орехчетата.
Всичко е готово и започва великото пълнене и лепене.
Но си струва.
Коментари
Публикуване на коментар