Страхотни са тези шоко-блокчета. И пак от сестра ми е рецептата. А тя я има от приятелката си... И така... Абе готвим си си ние. Майка ми, леля ми, сестра ми, приятелки - въобще около мен все кулинари.
А, какво ползвах за основата:
120 гр. Овесени ядки
100 гр. Бадеми (може и други ядки)
180 гр. Фъстъчено масло
100 гр. Агаве или кленов сироп
Ядките смилам в блендер, после прибавям маслото и сиропа от агаве. В малка тавичка застлана с хартия за печене, разстилам основата и започвам да приготвям шоколадовата заливка.
За заливката:
100 гр. Черен шоколад
4-5 л. Кокосово масло
Разтапям на водна баня и заливам основата.
Ако искате да украсите, може да разтопите чаена лъжица кокосово масло със супена фъстъчено.
Имам едно 5 годишно в къщи, което не си спомням да искало сладко сутрин рано (и въобще сладко), но явно снощи като ги опита е сънувало тези шоколадови барчета. Поиска си детето, а аз й дадох... Знам,че не трябва, но...
Страхотни са!
И ми напомнят на вкус на мароканските бонбони. Но тези са по-здравословни, предполагам.
Коментари
Публикуване на коментар