Фунийки от бутер тесто

Бях си купила от тези конусчета за фунийки. Търсих подходяща рецепта, но това до вчера...

 Трябваше да приготвя щоленчета, но бях забравила да купя извара. Та... При тези напукани курабии имаше достатъчно място за още сладки. А, аз имах бутер тесто! Пакет крем на Др. Йоткер за бисквитена торта и разбира се, формички за фунийки.
И се получиха невероятни фунийки. Леки, ефирни, лесни и ефектни...
Използвах: 
  2 пакета бутер тесто (от охладеното, а не замръзено)
  1 пакет крем за бисквитена торта на д-р Йоткер (може и друг вид крем)
  Около 100 гр. Масло, което слагам в крема няколко минути след като го снема от котлона.
  1 л. Прясно мляко (специално за този крем количеството в 1л )
100 гр. Захар (ако ползвате друг крем, количесто захар ще е според указанията на пакета)
  Кокосови стърготини и пудра захар 
Може да се ползват и пудинговите кремове, за които мисля,че е нужно 500 гр. мляко. Почти съм убедена, че ще стигне, Защото от крема, който използвах, остана доста.
Нарязвам лентички със широчина 1.5- 2 см на дължина от тясната част на тестото. Увивам, нареждам в тавата и пека в предварително загрята фурна на 200 °.
Приготвям крема според указанията написани върху пакета, като махна тенджерата от котлона, добавяме маслото.
Леко като се охлади и още малко сгъсти, започвам да пълня фунийките. Накрая върху крема поръсвам а кокосови стърготини, а самите фунийки с пудра захар.
Та всичко това за моите колеги беше. За коледна почерпка на работа. Плюс елхички.
Всичко много се хареса, но фунийките си бяха страхотно попадение и като рецепта и като начин на приготвяне, и ефектни.

Ето още снимки на сладкишите.
Фунийки и напукани курабии 

Коментари