В рамките на един месец що готвене направих, чак аз се чудя на себе си 🤔
Единственото обяснение за това мое вманячено състояние, според мен е Гладолечението, на което се подложих.
И няма по-голямо доказателство от мен, че гладът на човек е в главата му, а не в стомаха му. Готви ми се, готвя и после се наслаждавам когато другите ядат. Знам, че може да ми се сложи и друга диагноза, като мазохизъм например, но аз се чувствам перфектно! Днес ми е последн 21 -ви ден и после ще захранвам 10 дена.
Та през изминалите 21 дена съм правила и ябълкови курабии, за които забравих да споделя. А трябва! Защото са много хубави и ще се правят пак. Добре, че колежака ми писа преди малко,че ги приготвила и беше много впечатлена от вкуса им.
А, аз бях ги приготвила за Ябълковия фестивал в детската градина на дъщеря ми
И бързам да споделя!
Необходими продукти:
🍏150 гр. краве масло (меко)
🍏3 бр. Яйца
🍏 150гр. Захар
🍏 20 гр. Бакпулвер
🍏520 гр. Брашно
🍏4 броя ябълки
Първо нарязвам ябълките на малки кубчета. Смесвам бакпулвера с брашното и се залавям да разбивам яйцата със захарта. После добавям маслото и като се получи хомогенна смес започвам да добавям брашното. Най-накрая добавям ябълките и оформям топчета,които редя върху тавата застлана с хартия за печене и пека в предварително загрята фурна на 180° около 25 минути.
Получават се около 30 курабии.
Отгоре поръсих с пудра захар смесена с канела.
Коментари
Публикуване на коментар