Днес сутринта правих от любимата баница с царевично брашно. И веднага след това реших да приготвя банички лодки. Бях гледала клип как се приготвят и изглеждаха много изкушаващи.
Имах един пакет домашни кори - 5 броя. И успях да ги побера в тавата на фурната.
Правих ги 2*2, като последната пета кора подгънах на две.
Необходими продукти:
☀️ Пакет домашни кори
☀️ 1/2 чаша чаена олио
☀️1/2 чаена чаша масло
☀️ 1 чаена чаша вода
☀️ 1 ч.л. бакпулвер
☀️ 400-450 гр. Сирене
☀️ 2 яйца + 1 жълтък за намазване
☀️ 2 с л. Зехтин
☀️ 1 бр. Зелен пипер
☀️ 1 брой домати (по-твърдо)
☀️ Черен пипер -щипка
Първо смесвам олиото, маслото, водата и бакпулвера. Ако няма масло може 1 чаша олио вместо половин.
Вземам една кора мажа я с тази смес. Отгоре върху нея слагам втората и пак мажа. Славд това двете кори, както са едно върху друго го разделям на 4. Може и на повече, но на 4 ми беше удобно и по-лесно. Получените триъгълници започвам да навивам като за пурички. Преди да стигна до края на триъгълника срещам двата края на навитото руло и мятам отгоре им другия острия край, така че да ги задържи. По същия начин с останалите кори, а последната петата разделям на две и мажа двете половини, които разделям на две.
Получените лодки нареждам върху хартия за печене, намазвам ги с жълтък и започвам да го пълня с готовата плънка.
За нея натрошавам сиренето, което смесвам с две яйца, нарязаните домати и пипер. Слагам черен пипер и 2 лъжици зехтин.
Напълнете лодки пека в предварително загрята фурна на 180 °.
Много ефетни и много вкусни.
Коментари
Публикуване на коментар