Различното от палачинките на тези катми е, че са по плътни и пухкави. Това е, защото имат мая. Но пък нямат яйца.
Необходими продукти:
* 1/2 литър прясно мляко
* 2 водни чаши брашно с връх (200 мл. е една чаша)
* 1 ч.л. сол
* 1/2 кубче мая
В малко затоплено мляко разтварям маята. Останалите продукти разбърквам до хомогенна смес. Накрая добавям млякото с разтворената мая.
Около 30 минути изчаквам да втаса като сложа сместа в затоплена на 50° фурна.
Готовата смес е по-гъста и въздушна от нормалната смес за палачинки.
И вече с черпак сипвам в малко тиганче и пържа от двете страни.
Ако пържете в тиган за палачинки т.е.голям, сипвате поне два черпака. Но аз ги правя малки и един черпак е достатъчен.
Да ви е сладко ❤️
Коментари
Публикуване на коментар