Лесни и вкусни Добруджанки

Как ми се иска още докато приготвя нещо вкусно, и веднага да успявам да споделя рецептата... Но не винаги успявам.
Сега, точно тази рецепта, споделям веднага. Дори като пиша усещам аромата на все още топлите добруджанки.
Много лесни и вкусни!
Ето какво включват:
✓ Едно яйце
✓кофичка кисело мляко 
✓250 гр. Сирене
✓ 1ч.л. сода бикарбонат
✓Брашно около 450-500 гр. 
✓масло

Приготвянето в още по-лесно:
Разбивам яйцето заедно със киселото мляко, в което съм угасила содата. Добавям натрошеното сирене и накрая постепенно брашното. Трябва да се получи меко тесто.
Оформям топчета, нареждам ги върху хартия за печене като на всяко топка отгоре поставям малко масло. 
Пека ги я предварително загрята фурна на 200° 
Две големи тави пекох. Получават се доста на брой. На втората партида добавих малко пармезан и любими подправки. 
Могат да се хапват по всяко време.

Коментари