Сега ...
Определено не е оригиналната рецепта!
Но е много лесна и ефектна!
Бях я видяла преди години в една от турските готварски групи около празника на Влюбените и беше направена под формата на сърце.
И аз така си я правих до миналата година, когато я направих за последно за същия празник. Има символика... Правиш сърце, правиш сърце и накрая класическа кръгла торта. Може би кръга е безкрай...Любовта е вечна или нещо си подобно...
Както и да е ...
Вярвам в Любовта, както и,че във всичко което правим трябва да има Любов.
Та последната си червена торта я направих кръгла с много Любов. Щастлива бях от новата си придобивка -стара шпатула за торта на която щеше да подхожда точно тази торта, точно на този празник.
Да напиша и рецептата...
Необходими продукти:
❤️4 яйца (на стайна температура)
🌹 1 водна чаша кристална захар (200 мл)
❤️ топла вода ок. 80 мл
🌹1 пакетче бакпулвер
❤️1 пакетче ванилова захар
🌹 1,5 водна чаши брашно
❤️ 1 щипка сол
🌹1 чаена лъжичка червен хранителен оцветител или толкова, колкото е необходимо докато се получи желания червен цвят.
Крема:
По рецепта е крем Шанти. Сметана на прах
Купувам го от турски магазин.
За да стане по гъст разбивам 4 пакета с 3 чаши мляко.
Но тука може да ползвате и друг вид бял крем. Избора е ваш.
Отделете жълтъка и белтъка на яйцето, разбийте кристалната захар с жълтъка на яйцето, докато стане кремообразна, добавете топла вода и продължете да разбивате, пресейте брашното и бакпулвера, добавете ваниловата захар и червения хранителен оцветител и разбийте добре. В отделна купа разбийте белтъка на сняг, добавете го към кексовото тесто и го разбъркайте с дървена лъжица или шпатула.
Изсипете червеното кексово тесто в кръгла форма за кекс с диаметър 26 см, която е намазнена или постлана с намазнена хартия, загладете я с шпатула, учукайте леко формата за торта върху плота няколко пъти и изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна и оставете да изстива (моята торта се изпече за 25 минути).
През това време разбиваме крема и го оставяме в хладилника за около 20 минути.
Изстиналия блат го режим на по-малък кръг или под формата на сърце, или квадрат, правоъгълник, триъгълник и от.
Важното е да има изрезки защото трохите от тях са ни нужни накрая за да покрием тортата. Тоест за да стане кадифе!
Така изрязания блат делим на три блата.
И сглобяваме:блат-крем, блат-крем, блат-крем-трохи...и всичко е любов!
Обичайте се!
Коментари
Публикуване на коментар