Морковена торта

Ами нямам дисциплина и това е...
Колко направени вкусотии имам, а забравям да споделям в блога.
Като тази морковена торта. Правих я преди Нова година. Реших,че и на Нова година това ще е тортата! 
До тук добре, но забравих да споделя рецепта. Единственото обяснение е -липся на постоянство дисциплина!!!
Както и да е... Иначе не съм лош човек 😉
Рецептата я имам от колежака, от Николова! И като цяло добре звучи Морковена торта Николова 😉 Ами торта Павлова има, Николова да няма ли??? 🤔
Но да не се отплесвам, а по същество:
Необходими продукти:
3 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч ч олио
2  1/2 брашно
Щипка сол
1 ч.л. бакпулвер
2 ч.л. канела
3 ч.ч. настъргани моркови 
1/2 ч.ч. Ситно смлени орехи
Ванилия
1 ч.ч. златна стафида
За крема: 
400 гр. Маскарпоне или крема сирене
200 гр.масло
2 ч.ч. пудра захар
Ванилия
Орехи за украса

Разбирам яйцата, захарта и олиото. Прибавям предварително внесените сухи съставки и накрая: морковите, орехите и стафидите. 
Сместа пека на два пъти, т.е. два блата във форма от 20 см. Може и малко по-голяма.
В намазнената форма сипвам половината смес и пека около 30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.  Готовите блатове трябва напълно да се охладят.
Крема приготвям, като първо разбивам с миксер маслото и пудрата захар. После добавям мяскарпонето.
Остава да сглобим и да украсим както си искаме.
Обожавам изразите "както си искаш", "както решиш", "каквото прецениш".
Като ми ги кажат се чувствам свободна в това, което ще правя. А като го кажа, гласувам доверие на човека срещу мен!
Така че.... Както си решите 😉
А, аз реших да се поразровя за още несподелени рецепти 😉

Коментари

  1. Правила морковена торта, но вашата рецепта е уникална, с маскарпоне и масло не съм правила. Със сигурност ще я опитам. Благодаря за споделената рецепта!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще се радвам да споделите, когато я приготвите 😉

      Изтриване

Публикуване на коментар