Чийзкейк с горски плодове без печене

Отдавна не бях правила чийзкейк без печене. Но имах маскарпоне, имах бисквити и реших...
Получи се страхотно! Ето и продуктите:
За блата: 
200 гр. Бисквити (моите бяха Еверест)
80 гр. Масло на стайна температура
За крема: 
500 гр. Маскарпоне
250-300 гр. Захар
200 гр. Сладкарска сметана за разбиване
10 гр. Желатин
За плодовия сос:
200 гр. Замразени горски плодове
4 с.л. захар
2 с.л  царевично нишасте разтворено в малко вода
1/2 ч.ч. вода 
Смилам бисквитите в блендер и омесвам с мекото масло. Слагам с притискане в тавата и след това в хладилника. Приготвям крема като разбивам отделно сладкарската сметана и отделно маскарпонето със захарта. После ги смесвам внимателно и добавям разтворения желатин. Разпределям крема върху блата и отново връщам в хладилника да стегне. 
Всичко за соса без нишастето слагам в малка тенджера. След като започне да ври и се разтопи захарта, слагам и разтвореното нишасте. Бъркам 2-3 минути и свалям от котлона. След като се охлади сипвам върху чийзкрема.
Поне час-два да се охлади и после махам ринга. Чийзкейка е готов!
Ползвах 20 см форма и за това крема стана по-висок. Може да се ползва и по- голяма форма със същите продукти, като единствено количеството за соса трябва да се удвои. Може да се ползват сладко от бурканче.

Коментари