Чийзкейк със замразени малини

Малко взаимствах от друга рецепта за чийзкейк,малко променях и се получи уникален малинов чийзкейк.
Бързам да напиша рецептата, докато не съм забравила:
За основата:
220 гр. бисквити
80 гр масло (разтопено)
Смлените бисквити се смесват с маслото и се сипват в тава 26 см (може и по-малка) покрита с хартия за печене. С притискане се оформя основната и се оставя в хладилника докато приготвям крема.
За крема:
750 гр извара
400 мл сметана 
1 1/2 в. ч.захар
3 яйца
3 с.л.царевично нишасте
ванилия
Сок от половин лимон
Всичко се бърка с миксер по същата последователност. Сипва се върху блата и се пече на водна баня в предварително загрята фурна. Първите 10 минути се пече на 180°, а след това 60-65 минути на 160 °.  След като изключа фурната, оставям чийзкейк вътре още около час без да отварям.
През това време приготвям соса.
За малиновия сос:
500 гр. замразени малини
8 с.л. захар
4 с.л. царевично нишесте разтворено в малко вода
1 1/2 чаши вода
Всичко се смесва и се слага на котлона. Соса се бърка докато се сгъсти.
Сипва се върху готовия чийзкейк и в хладилника. След около 3 часа махам ринга и естествено си хапвам първото парче. И ако ми хареса, споделям рецептата. Ще се радвам ако някой сподели след като го приготви.  Обичам обратната връзка.
Забележка*   Ако нямате доверие на тавата си с ринг, може да покриете дъното к отвън с алуминиево фолио.

Коментари