Колкото и странно да прозвучи, за пръв път приготвям пресни картофи на фурна и то без да ги беля.
Днес бях на гости в близко село до града.
С жената, на която гостувах се познаваме покрай яслата на малката ми дъщеря. Децата са в една група...
На една възраст сме и нейните деца са с 13 години разлика, като моите и така...
Та не знам защо,но преди два дена се видяхме и ми носеше суджук...Чувствала се за нещо благодарна. Или пък знам! Но никога като съдействам или помогна за нещо,което лично на мен не ми коства нищо нямам очакване да ми се чувстват задължени, благодарни, признателни и пр. Суджука беше домашен и много вкусен!
Днес й гостувах и децата много хубаво си играха. На село е много хубаво и спокойно.
Та като си тръгвахме... Този път домъкна до багажника на колата ми една голяма торба. Взех с уговорката да е за последно!
Като се прибрах - гледам: два суджука, около 2кг пресни картофи,две шишета доматено пюре, краставици, домати и консерва...
Краставиците и доматите веднага станаха на салата, суджука на мезе и реших да готвя пресни картифи на фурна. Вкъщи много ги харесаха!
•около 1кг пресни картофи (добре измити)
•4-5 с.л. зехтин
•3с.л. червен пипер
• 1 ч.л черен пипер
• 2 ч.л. шарена сол
• 1 с.л. розмарин
Всички подправки заедно със зехтина се смесват с картофите. Бъркат се и се поставят в тавичка за печене, предварително покрита с хартия за печене.
Пекат се около 50 минути в предварително загрята фурна на 200°.
Някои хора обичат да дават и така се чувстват добре. И аз съм от тях. Нищо не очаквам, нищо не искам. И готвейки картофите си мисля, че и тази жена е от тези хора... От хубавите ❤️
Коментари
Публикуване на коментар