Всичко, в което има соев сос и сусам е нещо си по китайски. И ето и патладжан по китайски. Само че, рецептата ще я дам на български:
Необходими продукти:
• 2 патладжана
• 2 с. л. соев сос
• сол
• 2 ч.л. сусам
• 2 скилидки чесън (чесън на прах)
• 2 с.л. лимонов сок
• 50 мл олио (ако е сусамово още по-добре)
Начин на приготвяне:
Измития патладжан се нарязва на ивички и се посолява. Оставя се в цедка да пусне горчивия си сок, след което се подсушават.
И естествено за патладжан по китайски ни трябва и Уок. Мазнината се загрява в уока, слагат се патладжаните и се пържат за кратко докато се зачервят от всички страни. Слага се стрития на паста чесън и сусам и се бърка. Веднага след тях се добавят и соевият сос с лимоновия сок. Бърка се около една минута и е готово!
Коментари
Публикуване на коментар