Зеленчуци с яйца на тиган

Обичам лесни рецепти и това е една от тях.
Готвила съм миш-маш и това е нещо подобно, с единствената разлика,че като се прибавят яйцата не се бъркат.
Необходими продукти:
• 3-4 чушки
• броколи (имах малко,но може и без тях)
• 1 бр. малък патладжан
• 5 броя яйца (размер М)
• 200 мл доматен сок 
• 1 глава лук
• 3 скилидки чесън
• 50 мл олио
• 1 ч.л. захар
Начин на приготвяне:
Чушките се пекат,обелват и нарязват на ивички. Лукът се нарязва на лунички, чесънът също на тънко. Патладжана се нарязва на кубчета и осолява. Броколите се бланшират.
Лукът и чесънът се запържват на умерен огън и преди да се каремелизират се добавят останалите зеленчуци.Налива се доматеният сок, прибавя се захарта и сол на вкус и се готви на слаб огън около 25-30 минути.
След това се добавят разбите яйца (овкусени леко със сол) и не се бъркат. Оставят се на огъня докато яйцата се сготвят. 
Украсата е по ваш избор. В случая с два резена домат и пресен босилек.  

Коментари