На турски тези пурички се наричат Sigara böreği или цигарен бюрек. Но аз си ги знам пурички, а рецептата я знам от мама.
А мама и тя много обича да готви, да поднася, да снима, но най-вече да готви за нас...
Необходими продукти:
Пакет триъгълна юфка
300 гр. Сирене (може и натрошено)
Едно яйце
Чоролту (черен кимион)
Олио за пържене
Натрошавам сиренето, поръсвам с лъжичка чоролту и прибавям жълтък.
Триъгълната юфка я деля на два по -малки триъгълника и започвам...Виждала съм цели триъгълници навити... Ами не ми харесва. За това делим!
Слагам лъжичка от сиренето върху юфката и навивам като пуричка. Края на триъгълника топвам в останалия белтък за да се запечата пуричкта.
След съм готова с навиването на всички пурички, загрявам олиото. Трябва ни толкова количество олио, колкото да покрие пуричките.
Освен за закуска тези пурички могат да се хапват през целия ден.
Коментари
Публикуване на коментар